top of page

Sitrongress

Sitrongress dyrkes av familiebønder i Sør-India. I årevis har sitrongress blitt brukt i asiatisk mat til supper, te, karriretter og sjømat. Imidlertid strekker bruken av sitrongressolje seg langt utover kjøkkenet. Med en skarp aroma er sitrongress eterisk olje en favoritt for massasje, tilbyr rensende fordeler for huden og fremmer et positivt syn. Den kan også støtte sunn fordøyelse når den brukes innvortes. Enten den brukes topisk, brukes aromatisk eller tas innvortes, er bruken og fordelene med sitrongress eterisk olje vidt forskjellige.
Bruk

Visste du at eterisk olje av sitrongress kan hjelpe til med å støtte sunn fordøyelse når den tas innvortes. Den kjemiske sammensetningen av sitrongress inkluderer aldehyder, som er kjent for deres evne til å opprettholde sunn mage-tarmfunksjon ved inntak. For å høste disse fordelene, tilsett noen dråper sitrongressolje til maten eller drikken din for å tilføre smak og gi kostholdsstøtte. Du kan også legge noen dråper i en doTERRA Veggie Capsule for å fremme sunn fordøyelsesfunksjon. Du kan til og med kombinere sitrongressolje med peppermynteolje i en kapsel for å støtte sunn mage-tarmfunksjon og opprettholde en sunn fordøyelse.

En måte å oppleve fordelene med sitrongress eteriske olje er ved å spre oljen i diffuseren hjemme. Vurder å bruk sitrongressolje når du vil overmanne følelsen av nervøsitet, eller eliminere mental tretthet. Sitrongress eterisk olje i diffuseren kan også bidra til å fremme et positivt syn og øke bevisstheten din. En annen fordel med å spre sitrongressolje er den forfriskende, urteaktige aromaen til oljen. Hvis du vil oppleve de aromatiske fordelene med sitrongress eterisk olje, men ikke har tid til å spre den, plasser en dråpe i håndflaten, gni hendene sammen og inhaler mykt i opptil 30 sekunder eller lenger etter ønske.

Aldehydene i sitrongress eterisk olje gjør også sitrongress nyttig for naturlig å avvise insekter. Å spre eterisk olje av sitrongress eller til og med bruke den lokalt kan bidra til å holde insekter unna. Spre sitrongressolje inne eller ute på verandaen eller terrassen for å holde mygg og insekter unna. Hvis du er bekymret for å holde insekter borte fra kroppen din, gni eller sprøyt sitrongress eterisk olje på huden din før du går ut.
Fordi sitrongress er en beroligende olje, brukes den ofte til massasje. Den forfriskende aromaen kombinert med oljens beroligende egenskaper gjør den til et populært valg for massasjeterapi. Den har også rensende fordeler for huden, noe som gjør den til en ønskelig olje å bruke under massasjeøkter. Hvis du bruker sitrongress eterisk olje til massasje, fortynn den med en bærerolje som doTERRA Fractionated Coconut Oil. Påfør den fortynnede oljen på muskler og ledd for en beroligende følelse som gir en rolig massasje.

Muligens en av de vanligste bruksområdene for sitrongress er i kulinariske omgivelser. I mange år har sitrongress vært en vanlig ingrediens for å gi smak til asiatiske supper, karriretter, biff, fisk, te og mer. Det er også mye brukt i bakevarer eller godteri i næringsmiddelindustrien på grunn av sin distinkte smak. Hvis du vil bruke den kraftige smaken av sitrongress eterisk olje, bør du vurdere å tilsette noen dråper til hovedretter eller kjøttretter. Leter du etter en eterisk oljeoppskrift som bruker sitrongress eterisk olje? Prøv vår kokos sitrongress rød linsesuppe og nyt de unike smakene av sitrongress, ingefærrot, kokosmelk, linser og mer.

De beroligende egenskapene til eterisk olje av sitrongress gjør den også nyttig for kroppen etter fysisk aktivitet. Vurder å påføre sitrongress eterisk olje lokalt der det er nødvendig etter en hard treningsøkt for å utnytte de beroligende egenskapene til oljen. Du kan også fortynne sitrongress og påføre det etter en lang løpetur for en forfriskende følelse. Uansett hva slags trening du velger, kan sitrongress eterisk olje bidra til å berolige kroppen etter anstrengelse under fysisk aktivitet.

Sitrongress inneholder rensende og tonende fordeler for huden, og kan brukes i din hudpleierutine for å fremme ren, tonet hud. Vurder å tilsette noen dråper sitrongress eterisk olje til din daglige rengjøringsmiddel eller fuktighetskrem for å tone og rense huden. I likhet med Melaleuca kan sitrongressolje også bidra til å fremme utseendet til sunne negler og tånegler. For å oppleve disse fordelene med sitrongress, prøv å kombinere det med Melaleuca eterisk olje og påfør blandingen på neglene og tåneglene dine for å hjelpe dem til å se og føles rene.


Plantebeskrivelse

Den eviggrønne sitrongressplanten, også kjent som Cymbopogon flexuosus, er en høy, flerårig plante hjemmehørende i India og andre omkringliggende land. Sitrongress har lange, aromatiske blader som kuttes og dampdestilleres for å produsere sitrongress eterisk olje. Sitrongressplanten brukes ofte til å utvinne eterisk olje som skal brukes i parfymer, vaskemidler, såper osv. Oljen kan også tas innvortes, noe som gjør sitrongress ganske populært i næringsmiddelindustrien for bakevarer, tannkjøtt og godteri.


Kjemi av sitrongressolje

Kjemiske hovedkomponenter: Geranial, neral

Den kjemiske sammensetningen av sitrongress eteridsk olje inkluderer bestanddelene geranial og neral, som er aldehyder. Vanligvis er aldehyder kjent for sine utpreget potente dufter, noe som er tydelig når det gjelder sitrongress eterisk olje. Aldehyder har mange funksjoner innen eteriske oljer, inkludert evnen til å rense overflater. De kan også redusere følelsen av stress når de er spredt. Eteriske oljer med geranial og neral er imidlertid spesielt kjent for å bidra til å opprettholde en sunn mage-tarmfunksjon når de brukes internt. Geranial og neral er også kjent som beroligende aldehyder, og det er grunnen til at sitrongress- og melissaolje begge er beroligende oljer som deler likheter i kjemisk struktur .Innkjøp av sitrongressolje

Å høste sitrongress er en arbeidskrevende prosess, men for familier i Sør-India har det vært en livsstil i generasjoner. doTERRA valgte Sør-India som innkjøpssted på grunn av det høye nedbørsnivået i området. En større mengde nedbør skaper et høyere citralinnhold i sitrongresset, noe som gjør det overlegent for bruk av eteriske oljer.


I løpet av høstetiden går bøndene åtte kilometer opp et bratt fjell og jobber i omtrent syv dager for å høste en 100 mål stor plantasje. Sitrongress høstes for hånd ved hjelp av en sigd – noe som er en del av det som gjør høsteprosessen så fysisk krevende. Når sitrongresset er høstet og samlet, går bøndene de åtte kilometerne nedover fjellet, hver med en sitrongressbunt på toppen av hodet.

Etter at sitrongresset er høstet, går det gjennom prosessen med dampdestillasjon. Når den er destillert, blir råoljen gitt videre til en produsent som produserer den eteriske oljen av sitrongress. Mens oljen er hos produsenten, går den gjennom stadier av raffinering, filtrering og blanding. Oljen gjennomgår deretter en rekke tester før den kvalifiserer for eksport – oljen må være av høyeste kvalitet for å være akseptabel å distribuere. Selv om prosessen med å høste og produsere sitrongress eteriske olje krever hardt arbeid og oppmerksomhet på detaljer, samsvarer denne prosessen med de høye standardene som doTERRA har for å produsere eteriske oljer av høy kvalitet.


For å lære mer om hvordan doTERRA sitrongress er hentet, se disse videoene nedenfor:
Siste innlegg

Se alle
bottom of page