top of page

Rosmarin


Rosmarin er kjent for sin bruk i den kulinariske verden. Men vet du at rosmarin `s bruksområder når langt utover kokebøker eller høytidsmåltider?


Rosmarin eterisk olje er en allsidig eterisk olje som viser seg å være nyttig i hverdagen for ting som å fremme friskt hår, lage en avslappende massasje, lage sunne måltider med mer. Den støtter til og med sunn fordøyelse. Lær mer om rosmarinolje og oppdag de forskjellige bruksområdene for dette urteaktige, energigivende doTERRA -produktet.
Hvor kan man kjøpe rosmarin eterisk olje


Vil du legge til eterisk olje fra rosmarin til din oljesamling? Denne måneden kan du faktisk få rosmarin oljen helt gratis om du handler for minimum 125 produktpoeng igjennom lojalitetsprogrammet til doTERRA innen 15.oktober.


Når du har mottatt din egen flaske med sterk, ren rosmarin eterisk olje, finner du daglig bruk for dette produktet -enten du lager mat, prøver å fremme et friskt hår eller ønsker å skape et avslappende miljø. Viktigst av alt, du vil ha tilfredsheten av å vite at denne oljen er trygg å bruke hjemme og på familien. Når du kjøper eteriske oljer fra doTERRA, har du forsikring om at hver flaske olje er ansvarlig hentet, grundig testet og nøye produsert med tanke på familien din.Rosmarin eterisk olje bruk og fordeler

Den kjemiske sammensetningen av eterisk olje fra rosmarin gir den fornyende egenskaper som kan være både energigivende og beroligende - spesielt når du bruker oljen i en diffuser. Når du trenger å studere for en stor test, lage en presentasjon på jobben, eller bare trenger å fullføre et prosjekt, kan det å bruke rosmarinolje i diffuseren være nyttig. I den eteriske oljediffuseren kan du vurdere noen dråper rosmarinolje mens du studerer for å opprettholde konsentrasjonen. Etter hvert som den fornyende, grønne aromaen av rosmarinolje skyller gjennom rommet, vil du kunne fokusere på oppgaven.


Muligens er den vanligste bruken for rosmarinplanten i matlaging. Heldigvis kan eterisk olje fra rosmarin brukes som en erstatning i dine favorittretter med rosmarin. Hvis du har en favorittoppskrift som krever rosmarin, kan du enkelt legge til en til to dråper rosmarinolje til kjøtt eller tradisjonelle hovedretter for å tilsette smak eller for å støtte sunn fordøyelse.
Rosmarin eterisk olje kan tas innvortes for å redusere sporadisk tretthet og nervøse spenninger. Du kan legge noen dråper rosmarinolje til et glass vann eller til en doTERRA Veggie Capsule. Rosmarinolje kan også tas innvortes hvis du prøver å støtte sunn indre organfunksjon.


Prøver du å slappe av?

La de fornyende egenskapene til eterisk olje fra rosmarin berolige kroppen din og sjelen på slutten av en lang dag ved å lage et avslappende bad med eterisk olje. Tilsetning av eteriske oljer til et varmt bad kan fremme et beroligende, avslappende miljø som lar deg ta en pause - både mentalt og fysisk. Kombiner rosmarin, frankincense og Epsom -salt i badekaret for en foryngende opplevelse når du trenger litt "meg" -tid.


Som mange andre eteriske oljer, kan eterisk olje fra rosmarin være nyttig for å fremme glansfylt, sunt hår. Når du ønsker å fremme et flott hår, bør du vurdere å bruke rosmarinolje når du gir deg selv en stimulerende hodebunnsmassasje. For å forbedre hodebunnsmassasjen ytterligere, kombiner melaleuca og rosmarinolje sammen. Enten du styler eller pleier dine flotte lokker, er det alltid en god idé å bruke rosmarinolje til hår.


På grunn av sin foryngende duft og fornyende egenskaper, brukes rosmarinolje ofte til massasje. Vurder å kombinere rosmarinolje med en bærerolje som doTERRA fraksjonert kokosnøttolje og påfør den under massasje. For å skape en beroligende massasjeopplevelse, kan du også blande rosmarinolje med Wintergreen for å avkjøle og få huden til å slappe av. Når du ønsker en avslappende massasje, bland lavendel med rosmarinolje for å redusere stress.Beskrivelse

Et medlem av myntefamilien, Rosmarinus officinalis, er en svært aromatisk busk som er mest kjent for bruk i tradisjonelle retter som poteter, fyll, lam, kalkun, kylling og mer. Gamle mennesker som egypterne, romerne, hebreerne og grekerne anså rosmarin som hellig, og det ble ofte brukt av helbredere i disse tidlige kulturer. Denne duftende planten kommer fra Middelhavsområdene og produserer blader som rosmarinolje utvinnes fra.


Kjemien til rosmarinolje

Kjemiske hovedkomponenter: 1,8-Cineole, a-pinene, kamfer


Rosmarinolje inneholder de kjemiske bestanddelene 1,8 Cineol og alfa -pinen, som generelt er kjent for sine fornyende egenskaper. Den kjemiske sammensetningen av rosmarinolje bidrar til dets evne til å avvise insekter og påvirke humøret. Pinene og kamfer er monoterpenene som er ansvarlige for rosmarinoljens evne til å avskrekke insekter. Disse kjemikaliene er også det som gjør rosmarinolje så stimulerende - slik at den kan ha en bedre effekt på humøret. I likhet med oljens bruk, er den kjemiske profilen til rosmarinolje ekstremt mangfoldig.


Oljer som går godt sammen med rosmarinolje

Den urteaktige, energigivende aromaen av rosmarinolje gjør den til en perfekt følgesvenn for sitrusoljer som villappelsin eller sitron. Med en duft som ligner en urtehage, passer rosmarinolje også godt sammen med blomsteroljer som lavendel eller jasmin. Når du vil ha en varm, treaktig duft, bør du vurdere å kombinere rosmarinolje med oljer som sedertre og frankincense.


Advarsler

Mulig hudfølsomhet. Oppbevares utilgjengelig for barn. Rådfør deg med lege hvis du er gravid, ammer eller er under legehjelp. Unngå kontakt med øyne, indre ører og følsomme områder.Siste innlegg

Se alle
bottom of page