top of page

Patchouli eterisk oljeØnsker du en kraftig makeover av hud, lukt og humør, er Patchouli-olje en ideell eterisk olje. Ekstrakten fra bladene til Patchouli-planten, har Patchouli eterisk olje mange bruksområder og fordeler for både sinn og kropp. Patchouli olje inneholder en rekke hudfordeler og kan bidra til å redusere utseendet på rynker, flekker og hudfeil. Patchouli eterisk olje kan også fremme en glatt og glødende hudfarge. Den søte og "musky" lukten av Patchouli eterisk olje brukes ofte i parfymer. Den unike, urteaktige aromaen fra eterisk olje fra Patchouli er perfekt for å bruke i diffuseren, og dens rike kjemiske egenskaper kan ha en jordende og balanserende effekt på følelser når den brukes aromatisk eller topisk.


Når du kjøper eteriske oljer, er det viktig å finne rene oljer. Renheten til eteriske oljer bestemmer hvor effektiv en eterisk olje kan være. Jo mindre ren en eterisk olje er, desto mindre effektiv blir den. Eteriske oljer som er på markedet er ofte ikke rene og inneholder forurensninger og fyllstoffer. Disse produktene begrenser bruken og fordelene av en eterisk olje og reduserer dens kraft til å oppfylle individuelle og familiemessige behov.


Da doTERRA ble grunnlagt, visste grunnleggerne hvor kraftige rene eteriske oljer kunne være, og de la ut på leit for å finne og gi rene eteriske oljer. Siden starten har doTERRA holdt seg tro mot dette oppdraget ved å sørge for at doTERRA-oljer blir testet for renhet gjennom CPTG Certified Pure Tested GradeTM-protokollen. Denne protokollen inneholder flere tester som grundig undersøker hvert parti eteriske oljer for å sikre at de er rene. Hvis disse oljene blir funnet rene, gjøres de klare til å selges slik at enkeltpersoner over hele verden kan oppleve de fulle og kraftige effektene av rene eteriske oljer.Patchouli eterisk olje og fordeler

Patchouli eterisk olje er rik på Patchoulol, en veldig jordende kjemisk komponent. På grunn av denne bestanddelen, og andre som den, har Patchouli-olje en jordende og balanserende effekt på følelsene våre. For å oppnå de stemningsharmoniserende egenskapene til Patchouli, bruk en til to dråper Patchouli i nakken eller på pulspunkter eller legg tre til fire dråper Patchouli i diffuserblandingen din.


Ikke gå glipp av de utrolige fordelene for hudpleie fra Patchouli eterisk olje - gjør det til en del av din daglige ansiktsrutine. For en glatt og glødende hudfarge, påfør en til to dråper eterisk olje Patchouli i ansiktet ditt. Du vil elske resultatene!


For en enkel og effektiv munnrens, prøv denne DIY Patchouli og Peppermint munnskylling. Ved å kombinere to kraftige oljer fra myntefamilien, vil denne skyllingen gi munnen din en foryngende rens som vil gi pusten en frisk, ren følelse. Peppermynteolje brukes ofte for sine evner til å friske opp pusten og vil også gi munnen din en mynteaktig smak. Den eteriske oljen Patchouli fungerer hånd i hånd med myntsmaken av peppermynteolje og vil hjelpe til slik at du får en frisk pust.


Langt hår har definitivt sine fordeler, men floker er ikke en av dem. Ofte kan det å gre vått hår være tidkrevende og til og med bli litt smertefullt. Det er få ting som er mer irriterende enn sammenfiltret hår - det kan ofte føre til en øm hodebunn og mye unødvendig hår som sitter fast i børsten. Å lage og bruke en spray er en fin måte å gjøre håret ditt mindre sammenfiltret på før du kjører en børste gjennom det. I denne oppskriften med eteriske oljer fungerer jojobaolje, balsam og eplecidereddik som naturlige flokeløsnere, og eteriske oljer gir ekstra fordeler for å holde håret sunt og vakkert.

Ingredienser

50 ml sprayflaske

15 ml eplesidereddik

1/2 ts jojobolje

2 ss doTERRA Salon Essentials® Smoothing Conditioner

5 dråper rosmarinolje

5 dråper Patchouli olje

5 dråper Geraniumolje

5 dråper Melaleuca olje

Fyll opp med vann.

Husk å rist godt før du sprayer på vått hår.Legg dagens stress bak deg ved å nyte den jordene og energigivende egenskapene til Patchouli eterisk olje og peppermynteolje. Etter en lang arbeidsdag, kombiner Patchouli med peppermynteolje og påfør denne blandingen på pannen, pulspunkter eller på nakken. Patchouli-olje vil bidra til å gi en jordene og stabiliserende effekt på følelser mens peppermynten vil arbeide for å lindre følelser av spenning.


Patchouli er ypperlig for hudpleie og kan brukes ofte for å forbedre hudens utseende. For best å motta hudfordelene med Patchouli-olje, legg til noen dråper Patchouli i din daglige fuktighetskrem eller påfør en til to dråper Patchouli eterisk olje direkte på huden din. Bruk av Patchouli eterisk olje vil bidra til å redusere utseendet på rynker, flekker eller hudområder.


Føler du deg litt urolig? Når følelsene dine begynner å overvelde deg, kombiner Patchouli med Vetiver eterisk olje og påfør oljeblandingen under føttene. De følelsesmessig jordingen og balanserende egenskapene til Patchouli-olje og Vetiver-olje vil bidra til å berolige følelser.


Patchouli-olje har ofte blitt brukt i parfymebransjen for sin aroma. Lag din egen naturlige duft med denne oppskriften.


Oppskrift:

Bland sammen

Patchouli eterisk olje (16 dråper)

Limeolje (32 dråper)

Fennikelolje (24 dråper)

og doTERRA Fraksjonert kokosnøttolje (280 dråper).


Patchouli kan også brukes til å lage en myk parfyme og blir lett forvandlet til en duftende aroma når den kombineres med eteriske blomsteroljer.


Plantebeskrivelse

Patchouli eterisk olje kommer fra patchouli-busken, Pogostemon cablin, en busket urt som er en del av myntefamilien. Stilkene på planten kan nå to til tre meter i høyden og bære små blomster som er rosa og hvite i fargen. Patchouli-planten produserer også grønne blader som er taggete langs kantene. doTERRA Patchouli eterisk olje ekstraheres fra bladene på patchouli-planten.


Kjemi av Patchouli eterisk olje

Hovedkjemiske komponenter: Patchoulol, α-Bulnesene, α-Guaiene


Oljer som blander seg godt med Patchouli eterisk olje

Patchouli blandes godt med eteriske oljer fra sandeltre, bergamott, peppermynte, geranium, lavendel, rose og Clary Sage for bruk i diffuser.


Vi avslutter denne artikkelen med en film fra doTERRA for å finne ro og harmoni i hverdagen!320 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page