top of page

On Guard

- kan være med å bidra til å støtte kroppens naturlige forsvar


doTERRA On Guard® eterisk oljeblanding inkluderer oljer fra vill appelsin, nellik, kanelbark, eukalyptus og rosmarin. Den kan brukes til å beskytte mot miljøtrusler og støtte sunn immunfunksjon *.


En fersk studie utført av forskere fra doTERRA evaluerte effekten av doTERRA On Guard-blandingen på menneskelige celler. Fire forskjellige ko-kulturer av hvite blodceller og én ko-kultur av hudceller ble eksponert for blandingen og påfølgende endringer i cellulær aktivitet ble målt ved bruk av biomarkøranalyse.Kombinasjonen av flere celletyper dyrket sammen i samme tallerken kalles en samkultur. Samkulturer er ofte mer nyttige modeller for celleaktivitet enn enkeltcellelinjer fordi de ligner mer på forholdene i menneskekroppen, som er en kompleks kombinasjon av ulike celletyper. Ko-kulturene valgt for eksperimentering i denne studien har blitt validert av tidligere forskning som effektive modeller for inflammatoriske eller immunmodulerende prosesser.1,2Totalt ni forskjellige biomarkører ble observert å være nedregulert i de forskjellige ko-kulturene av hvite blodlegemer. Dette var også de immunmodulerende markørene CD40, sIgG, sIL-17A, sIL-17F, sIL-2 og sIL-6. som de inflammatoriske markørene sTNFα, V-CAM1, IP-10, Eotaxin-3 og P-Selectin.3Biomarkører i hudcelle-samkulturen ble også kraftig påvirket. Nivåer av betennelsesrelaterte markører VCAM-1, IP-10, I-TAC, MIG, PAI-1 og M-CSF sank etter eksponering for doTERRA On Guard-blanding. Celleproliferasjon sank også betydelig. RNA-mikro-analyse avslørte at genuttrykk i disse cellene ble endret, med de fire beste matchede signalveiene relatert til betennelse og cellesykluskontroll.Disse resultatene tyder på at effekten av doTERRA On Guard eterisk oljeblanding stemmer overens med de kjente effektene av enkeltoljene som er inkludert i blandingen. De eksperimentelle dataene tyder også på at doTERRA On Guard kan være en bidragsyter, når det gjelder å regulere mange viktige veier som er relevante for sunn inflammatorisk respons, sårheling, cellulær helse og immunrespons *.


*Dette produktet er ikke ment å diagnostisere, behandle, kurere eller forhindre noen sykdom.


Denne teksten er oversatt til norsk og den originale teksten finner du her: https://www.doterra.com/US/en/blog/science-research-news-doterra-on-guard-study

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page