top of page

Få bedre søvn med disse tipsene !

Oppdatert: 6. mar. 2021

Sover du dårlig om natten?

Er du like sliten når du våkner opp, som når du la deg for å sove?

Hvordan kan du bruke rene eteriske oljer fra doterra i tillegg til andre løsninger for å få en god natts søvn?


Her vil vi komme med 8 ulike tips for å legge tilrette slik at du kan sove godt og få en god restitusjon.


1. Skap det optimale sovemiljø

Hvis du ikke sover godt, kan du fokusere på elementene du kan kontrollere. Du kan gjøre mye for å skape et idealt miljø - noe som kommer langt når du prøver å få bedre søvn. Når du forbereder deg på at det er sengetid, så gjør ditt beste for å sikre at rommet ditt er mørkt, ikke for varmt eller kaldt, og stille.


2. Unngå sentralstimulerende midler

Hvis du ikke sover godt om natten, er sjansene for at det noe fra tidligere på dagen som holder deg våken. Selv om kaffe, energidrikker eller andre sentralstimulerende midler kan gjøre det lettere å holde deg våken om dagen, er de er kjent for å forstyrre søvnen om natten. Gjør ditt beste for å unngå sentralstimulerende midler som alkohol, nikotin og koffein på dagtid slik at du får tilstrekkelig søvn om natten. Drikk en god urtete med beroligende eteriske oljer før leggetid istedenfor.


3. Sørg for at du har en god seng og sengetøy

De som sliter med å sove godt om natta eller ikke føler seg godt uthvilt om morgenen bruker kanskje feil madrass eller pute. Hvis det er en stund siden du kjøpte en ny pute, madrass eller dyne, bør du vurdere å gjøre litt forskning på det beste sengetøyet for ditt søvnbehov. Du kan oppdage at det er en ny pute eller oppdatert madrass som gjør underverker for søvnrutinen. Vask sengetøyet med eterisk olje for å få en avslappende atmosfære på soverrommet.


4. Trene regelmessig


Å få regelmessig trening på dagtid kan hjelpe deg sove bedre om natten. Bare husk, at du ikke vil trene for nær leggetid, for det kan føre til vanskeligheter med å slå seg til ro når det er tid for søvn. Smør deg inn med en hjemmelaget hudkrem med beroligende og restituerende oljer.


5. Fjern distraksjoner


Hvis du er oppe hele natten med å bla på telefonen mens du venter på å bli trøtt, fjern fristelsen til teknologi fra soverommet ditt. Det er også en god ide å unngå skjermer generelt før sengetid, som blått lys fra mange enheter kan bidra til dårlig søvn. Vurder å slå av alle skjermene en time eller to før sengetid, og prøv i stedet mer avslappende aktiviteter som å lese, meditere eller å skrive.


6. Få kroppen til å slappe av


Du kan innlemme noen få øvelser i leggerutinen din for å prøve å slappe av i kroppen din. Ta for eksempel et varmt bad eller ta en kopp ikke-stimulerende te som kamillete før du forbereder deg til natta.


7. Tilbakestill den interne klokken


Å gå til sengs og å stå opp til samme tid hver natt og morgen kan bidra til å tilbakestille den interne klokken din, noe som vil gjøre det lettere for deg å sovne når du vil og gjør at det blir lettere for deg å våkne om morgenen. Å følge denne timeplanen, selv i helgene, kan hjelpe deg til å oppnå den forbedrede hvilen du håper på.8. Sett på diffuseren på soverommet


Når du skal gjøre deg klar for natta, så setter du på diffuseren med din favorittolje, som skaper ro i kropp og sinn igjennom natten.Legg gjerne igjen en kommentar på:

1) Hva er problemet eller utfordringen din med nattesøvnen?

2) Hvis du kunne bruke tryllestaven og få akkurat den

søvnen du ønsker. Hvordan skulle det sett ut?

Comments


bottom of page