top of page

En plante men ulike oljeflasker

Hvordan er det mulig? Vi har en plante, men vi har to ulike oljer fra den samme urten?


Det er det vi skal ta for oss i dag, siden vi har både Cilantro og Coriander som ukens olje. Det er mer enn nok å studere en olje, men vi slo til denne uka for å klare å se sammenhengen og forskjellene.


Alle deler av korianderplanten er spiselige. Bladene av koriander og frøene til planten, kjent som cilantro, brukes ofte som krydder i latinamerikansk, asiatisk og amerikansk mat, og korianderrot brukes i thailandske retter.


Plantebeskrivelse

Korianderplanten er en årlig urt kjent for sin evne til å produsere korianderblader og korianderfrø. Bladene av korianderplanten er små, grønne og fjærete. Planten produserer også blomster som blomstrer i klynger som danner små paraplyformer. Disse blomstene har en lys rosa eller hvit farge. Den gulbrune frukten av korianderplanten produserer en oval formet frukt som inneholder to frø. Korianderplanten kan bli opptil 50 cm høy. Denne myke planten kommer fra Midtøsten og overlever bare en vekstsesong.


I cilantrooljen så kommer korianderen fra bladene, mens i corianderoljen så kommer den fra frøene. For å skille de her så bruker vi de engelske navnene slik at vi skjønner hvem som er hva.


Velkjent som en viktig kulinarisk ingrediens, kommer Cilantro eterisk olje fra en urt som er anerkjent for sine mange bruksområder og fordeler på kjøkkenet og for kroppen. Cilantro eterisk olje er smakfull og kan brukes i mange forskjellige retter, inkludert salater, kjøtt og guacamole. Å innlemme cilantro i ulike måltider kan du krydre en gjennomsnittlig oppskrift. Å bruke cilantro kan også gi kraftige innvortes fordeler. Når den brukes innvortes, kan cilantro eterisk olje hjelpe til med sunn fordøyelse og fungere som et naturlig rensemiddel og avgiftningsmiddel for kroppen. Cilantro eterisk olje kan også bidra til å rense og friske luften når den søte og urtearomaen blir brukt i diffuser. Når den påføres huden, gir cilantro en beroligende og avkjølende følelse som kan hjelpe til med å slappe av i kroppen.


Vi finner også cilantro i oljeblandingene zendocrine og past tense og purify.

Noen ganger er en enkel innvortes rens akkurat det kroppen trenger. Eterisk olje fra cilantro er en god olje å bruke til kroppslig rensing på grunn av dens kraftige rensende og avgiftende evner. Ta to dråper eterisk olje av cilantro i en vegitabilsk kapsel og ta den innvortes for å oppleve en rensende og avgiftende effekt. Det kan gjøre at kroppen din føler seg uthvilt.

Krydre sitrusdiffuserblandingene dine med eterisk olje fra cilantro. Cilantro eterisk olje har en frisk, søt og urtearoma som fungerer perfekt med sitrusblandinger. Når du tilsetter eterisk olje fra Cilantro til den valgte sitrusblandingen, vil den rene aromaen av koriander eterisk olje legge til en friskere sitrusolje, og skape en myk urtearoma. Cilantro kan også brukes i ikke-sitrusblandinger for å gi en pikant friskhet.


Unngå ubehagelige lukter hjemme eller på jobb med cilantro eterisk olje. På grunn av korianderens friske, urtearoma, er det en kraftig olje som hjelper deg å fjerne uønskede lukter. Når det er brukt i diffuser, vil Cilantro eterisk olje ikke bare eliminere dårlig lukt, men vil også fylle rommet med sin friske urtearoma. Noen dråper eterisk olje fra Cilantro i en diffuser for å oppfriske ethvert rom.


Lag din egen koriander risfat ved å tilsette en dråpe eterisk cilantroolje til den kokte risen for et deilig og skikkelig løft. Koriander er kjent for å heve rettene til et nytt nivå av smak og brukes ofte i rismåltider. Ved å tilsette cilantro eterisk olje, kan du forvandle en hverdagslig gryte med ris til en koriander risfat som alle vil like.

Etter å ha spist et favorittmåltid, spist ute med noen venner eller hatt en velsmakende høytidsmiddag, er det ikke uvanlig at ordene “oppblåst” eller “for mett” kommer frem. For øyeblikk som dette, sørg for å ha med deg Cilantro eterisk olje. Cilantro eterisk olje inneholder kraftige egenskaper som kan hjelpe fordøyelsen når den brukes innvortes. Bruk Cilantro eterisk olje med vann eller i en vegetabilsk kapsel for å hjelpe til med fordøyelsen og unngå de langvarige effektene av den “fylte” tilstanden.

Cilantro kan hjelpe til når vi renser leveren vår, den gir huden beskyttelse, kan virke antibakteriell og soppdrepende. Aromaen kan være med å påvirke til å dempe angst og urolig søvn. Emosjonelt så støtter cilantro følelsene våre og kan være til hjelp for å rense de. Den er også fin hvis du prøver å kontrollere omgivelsene dine, og trenger å gi mer slipp på den væremåten.

Corianderolje er en unik olje som kan brukes innvortes for å fremme fordøyelsen, aromatisk for avslapning, topisk for klar hud med mer. En populær olje for daglig bruk.


Bruk og fordeler av corianderolje

Corianderolje brukes ofte innvortes for å hjelpe til med fordøyelsen. For å utnytte fordelene med corianderolje, bør du vurdere å tilsette to eller tre dråper olje til en doTERRA vegetabilsk kapsel, og svelge for å fremme fordøyelsen. Du kan også ta noen få dråper koriander eterisk olje innvortes etter å ha spist et stort måltid for å hjelpe til med fordøyelsen. Ved å innlemme korianderolje i din daglige rutine, vil du nyte de beroligende egenskapene til denne oljen som hjelper til med å fremme fordøyelsen gjennom dagen.

Visste du at corianderolje kan være spesielt gunstig for huden? For å opprettholde en klar hudfarge, eller for å forbedre fet hud, bruk corianderolje direkte i ansiktet etter dusjing. Fortynn med doTERRA fraksjonert kokosnøttolje før påføring for å unngå hudfølsomhet. Du kan også legge til en dråpe corianderolje i din daglige fuktighetskrem for å forbedre hudens utseende. Når du tilsetter corianderolje i hudregimet, begynner du å se rensegenskapene til denne oljen som kan bidra til en klar hudfarge og bedre hud.

Det er flere beroligende fordeler med corianderolje for huden og kroppen, spesielt når det brukes i en massasjeolje. Etter en treningsøkt, kan du bruke coriander på bena for en beroligende massasje. Du kan også bruke corianderolje på baksiden av nakken eller under fotbladene for å fremme god avslapning etter en lang dag, eller når du forbereder deg på å sove. Husk at når du påfører eterisk olje direkte på huden, må du fortynne den med doTERRA fraksjonert kokosnøttolje, eller kombinere med din favorittfuktighetskrem for å unngå hudfølsomhet. Enten du bruker coriander for å hjelpe deg med å slappe av etter en treningsøkt, eller for å slappe av etter en travel dag, vil denne oljen gi kroppen aktuelle beroligende fordeler når du hviler.


I mange år har kokker brukt mange deler av korianderplanten, inkludert frøene, for å tilsette smak og krydder til en rekke måltider. Corianderolje kan gi en varm, krydret smak, noe som gjør den til en favoritt for mange retter. Vurder å legge til en dråpe corianderolje i din favoritt karrioppskrift for en ekstra boost i smak.

Leter du etter en måte å bruke corianderolje i en diffuserblanding?

Tilsett tre dråper koriander, to dråper peppermynte og to dråper doTERRA Balance® i en diffuser for en beroligende og oppløftende aroma. Dette er en god blanding å bruke i diffuseren rundt i hjemmet når du ønsker å fremme en positiv holdning og beroligende atmosfære. For en frisk vår diffuserblanding, kombiner tre dråper doTERRA Balance®, to dråper Wintergreen og en dråpe coriander i diffuseren din. Dette er den perfekte blandingen for å skape en grønn, forfriskende aroma på soverommet, kontoret eller et hvilket som helst område som kan bruke litt gran. Corianderolje passer godt sammen med Slim & Sassy®.

Lavendel er den mest kjemisk like eteriske oljen som koriander - disse to oljene deler flere av de samme kjemiske bestanddelene, noe som betyr at de deler mange av de samme fordelene. Så hvis du er ute av lavendel, kan du finne lignende beroligende fordeler med corianderolje for hud, kropp og avslapning.

En av hovedkomponentene i corianderolje er linalool, en monoterpenalkohol kjent for sine beroligende egenskaper. Ifølge en studie viste inntak av linalool sterk tilknytning til forbedringer i læring, hukommelse og generell kognitiv helse. Bortsett fra å fremme sunn hjernefunksjon, har linalool også vært kjent for å bidra til avslapping av blodkar, noe som er nyttig når kroppen er i ro.Corianderoljen har betennelsesdempende og beroligende egenskaper. Den kan støtte kroppen i rekovalesens etter en fødsel. Den kan regulere og bidra til å kontrollere smerter ved menstruasjon. Den er fin for fordøyelse og hormonsystem. Corianderoljen kan også virke smertestillende, hjelpe ved muskelsmerter og støtte hjertet, sirkulasjonen og nervesystemet.


Korianderfrø virker mildt stimulerende for personer med lav fysisk energi. Den virker avslappende i stressende perioder, ved irritabilitet og nervøsitet. Den virker beroligende på personer som er i sjokk eller redsel.


Corianderoljen finner du bl.a i oljeblandingen Motivate og ZenGest. Corianderoljen kan være med å motvirke antiinflamatoriske spasmer i fordøyelsessystemet.


Forhåndsregel. Bruk en liten mengde, da store mengder kan virke sløvende


Corianderoljen kan også være med å bidra slik at vi hedrer hver dag. Denne oljen kan være med å bidra til å støtte integriteten vår og få flyten tilbake i livet. Fin hvis du hele tiden hjelper andre og negliserer deg selv. Denne oljen kan være med på å ta mer vare på deg selv.Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page