top of page

Den allsidige sitronoljen


Tilsett sitronolje i vannet ditt for en forfriskende smak eller som et alternativ til brus og sukkerholdige drikker. Når den tas innvortes, kan denne eteriske oljen også naturlig rense kroppen og hjelpe til med fordøyelsen. Du kan til og med tilsette en dråpe sitronolje og skiver frukt i vannet ditt for en deilig smak.

Enten du liker å jobbe på sykkelen, bilen din eller prosjekter i garasjen, kjenner du frustrasjonen over å prøve å få svart fett av hendene. Uansett hvor hardt du skrubber med såpe, ser det alltid ut til å være en fettrester igjen. Gi såpen litt ekstra rengjøringskraft ved å tilsette et par dråper sitron eterisk olje i såpeblandingen, og gi hendene en god skrubb.


Har du noen gang prøvd å bruke sitronolje til huden? Det viser seg at denne eteriske oljen kan bidra til å eksfoliere huden din. Når den er innlemmet i hudpleierutinen din, kan det bidra til å gi hudfargen din en frisk, sunn glød. For å lage din egen hjemmelagde eksfolierende skrubb, kombiner 4–5 dråper eterisk olje av doTERRA sitron til en liten mengde havregryn og vann. Når du bruker Lemon havremelskrubb på huden din, vil du føle de rensende og forfriskende egenskapene til Lemon eterisk olje som arbeider for å eksfoliere og rense huden din.

Når sitronolje brukes i diffuseren, gir sitronolje et oppløftende miljø og fremmer et positivt humør. På grunn av den kjemiske sammensetningen av denne oljen, har det vist seg å bidra til å forbedre humøret med en energigivende og oppkvikkende aroma.


Å bruke eterisk sitronolje i diffuseren vil også bidra til å rense luften og overflatene i hjemmet ditt. Enten du prøver å eliminere luftbåren lukt, eller bare ønsker å holde huset luktende friskt, lyst og rent, er sitron et optimalt valg for å bruke i diffuseren - alene eller i en diffuserblanding. Leter du etter en god diffuserblanding med sitron? Tilsett 2 dråper sitron, 1 dråpe lime, 1 dråpe lavendel og 1 dråpe rosmarin i diffuseren for en “Clean Summer Kitchen” aroma.


De rensende og konserverende egenskapene til sitron gjør den til den perfekte oljen for å vedlikeholde møblene dine. Enten møblene dine trenger en rengjøring, en ny glans eller bare en liten oppfriskning, er det flere bruksområder for sitron eterisk olje når det gjelder rengjøring og behandling av møbler. Ved å tilsette noen få dråper av denne eteriske oljen til olivenolje, kan du lage din egen giftfri møbelpuss hjemme. Når den brukes på møbler, etterlater eterisk sitronolje en ren glans, forhindrer at treet tørker ut og kan erstatte tapt fuktighet i antikke tresorter når den trenger gjennom slitte overflater. Når du prøver denne blandingen på dine egne hjemmelagde møbler, må du alltid bruke blandingen på et lite iøynefallende sted før du bruker den på hele stykket.


Selv om sitron kan gjøre underverker med tremøbler, er det også nyttig for vedlikehold av skinnmøbler. Det tar mye arbeid og spesiell forsiktighet å bevare en skinnsofa eller skinnstol, men sitronolje tar mye av arbeidet for deg med dets konserverende egenskaper. Bruk sitronolje på en fuktet klut til å tørke av skinnmøblene dine for å bevare stykket, og forhindre at skinn splittes.


Er du en fan av desserter med sitronsmak? Du kan legge til en søt og skarp slag i favorittgodbitene og dessertoppskriftene når du tilsetter litt sitronolje. Når den brukes riktig, tilfører denne eteriske oljen desserter en søt, sukkerholdig smak uten bearbeidet sukker eller andre alternative ingredienser. For eksempel gjør sitron eterisk olje disse Blueberry Lemon Muffins til en deilig godbit. Du kan kjøle deg ned i varmen med en deilige og forfriskende Strawberry Citrus Slush. Favorittene dine med sitronsmak venter bare på å bli forvandlet - prøv deg frem med å bake med sitronolje i dag!


Sitron eterisk olje er et flott sølvmiddel (også for andre metaller) i de tidlige stadiene. Du trenger ikke å kaste ut smykker, sølvtøy eller andre husholdningsartikler som har begynt å sverte - bare legg et par dråper av denne eteriske oljen på en bomullsdott, og gni på flekken for å få tilbake den naturlige skjønnheten til metallene dine.

En stor fordel med sitron eterisk olje er dens rensende egenskaper, som gjør den til den perfekte komponenten for hjemmelagde rengjøringsmidler. Hvis du er bekymret for smuss, er denne eteriske oljen den perfekte løsningen for å rengjøre overflatene på badet og kjøkkenet ditt.Tilsett eterisk olje fra sitron i en sprayflaske med vann og bruk den som en hjemmelaget rengjøringsløsning når du tørker av benkeplater, barnestolen, vasken på badet eller noe annet som trenger den rensende kraften til sitron. For å gjøre løsningen enda sterkere, bør du vurdere å tilsette litt eddik. Det fine med en hjemmelaget rengjøringsløsning laget av eterisk sitronolje er at den ikke inkluderer alle kjemikaliene som butikkrengjøringsmidler har. Du kan være lett å vite at rengjøringsmidlet ikke vil utgjøre en trussel for deg og din familie, fordi det er kjemisk fritt! Vil du ha flere ideer om rengjøring av sitronolje? Prøv denne enkle og effektive glassrenseren for ditt hjem.

Mens sitron eterisk olje har mange rensende egenskaper når den brukes topisk, kan den også være veldig gunstig når den tas innvortes. Når pollensesongen begynner å plage deg, kan du prøve å ta det innvortes for å hjelpe til med sesongmessig ubehag i luftveiene. Bortsett fra å lindre ubehag i luftveiene, kan sitronolje også tas innvortes for å naturlig rense kroppen og hjelpe til med fordøyelsen. Når du tar sitronolje innvortes, ta en dråpe i et glass vann. Som nevnt ovenfor kan du også finne kreative måter å legge sitron til i vannet ditt. Når du har oppdaget din foretrukne metode for å ta denne eteriske oljen innvortes, vil du kunne nyte fordelene med åndedrettsassistanse og kroppsrensing.


Sta, klistrete rester pleide å være et irritasjonsmoment, men ved hjelp av sitron eterisk olje kan du kvitte deg med dette uten bruk av skrubbing eller bruk av giftige kjemikalier. Skal du ha av prislappen på den nye vannflasken din, bare for å finne en klissete limrest? Får barnets fasinasjon med klistremerker ofte et klebende limrestbelegg på soveromsveggen? Normalt vil disse situasjonene bety en lang natt med å skrubbing, med limrester som fortsatt sitter igjen. Å legge til litt eterisk olje av sitron i en fille vil imidlertid hjelpe deg med å bli kvitt disse limrestene (og andre som dem) på praktisk talt ingen tid i det hele tatt.

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page