top of page

Blue tansy - En drømmeolje!


Blå Reinfann/Blue Tansy, kommer fra Marokko og er en blomstrende plante i Tusenfryd-familien. Den har en myk, søt og fruktig aroma som kan løfte humøret. Blue Tansy er en av oljene i Deep Blue oljeblanding.


Chamazulene, en naturlig kjemisk komponent gir den karakteristiske indigofargen og er anerkjent for sin beroligende egenskap. Samtidig hjelper den viktigste komponenten Sabinene med å redusere utseendet på skjønnhetsflekker. I diffuser, gir Blue Tansy olje en søt aroma som kan fylle ethvert rom. Den er perfekt for å massere inn i huden med fraksjonert kokosnøttolje eller krem etter en lang arbeidsdag eller intens trening.Om sommeren så kan det være litt utfordrende hvis du samler litt vann i beina. Sammen med andre gode tiltak kan du prøve å smøre blue tansy på beina dine utblandet i fraksjonert kokosolje eller en nøytral hudkrem.


Selv om Blue Tansy IKKE er en olje som du kan ta innvortes, kan du bruke Blue Tansy på en rekke måter både topisk og aromatisk.

Som tidligere nevnt, kan Blue Tansy olje være bra for huden din. Vi liker å legge den til ansiktsrens for å redusere utseendet på flekker. Du kan også legge den i fuktighetskremen for å berolige huden din.

Blue Tansys myke og litt fruktige duft har spesifikke oppløftende egenskaper som bidrar til å skape en positiv atmosfære når den blir brukt i diffuser. Prøv å lage dine egne blandinger! Oljer som passer bra til Blue Tansy inkluderer Geranium, Clary Sage, Petitgrain, Lavendel, Juniper Berry, Spearmint og Ylang Ylang.

Ved å bruke det som et naturlig fargestoff og behagelig duft i stedet for såpefarvestoffer kan være morsomt når du lager gjør det selv produkter som bl.a. såpe til barn.

Kombiner Blue Tansy olje med lavendel og fraksjonert kokosnøttolje for en beroligende massasje etter en lang dag. Andre oljer du kan kombinere den med inkluderer Wintergreen, Cypress eller til og med AromaTouch®.

Tilsett seks dråper i badekaret med en spiseskje fraksjonert kokosnøttolje og en kopp Epsom-salt for en beroligende og avslappende atmosfære. Alternativt kan du legge til Blue Tansy i disse badebombene.


Nyttig tips

Den karakteristiske indigofargen til Blue Tansy-olje kan flekker på noen overflater, stoff og hud. Av denne grunn kan det være en god ide å kjøpe barnesikre lokker for å forhindre at barn ved et uhell søler Blue Tansy olje på en overflate der den ikke kommer ut. Men når det gjelder å bruke Blue Tansy olje med fuktighetskrem i hudpleierutinen eller å fortynne den i fraksjonert kokosnøttolje for en massasje, er det lite sannsynlig at det blir spor.

Hvis vi ser på egenskapene blå reinfann har, så kan den virke betennelsesdempende og fungere mot spenninger og smerter i muskler og ledd. Den vil kunne brukes for å motvirke rynker, solflekker og andre hudproblemer. Det er en oppløftende olje som er fin for humøret og oljen kan virke stressreduserende. Blue tansy eterisk olje inneholder antihistaminer som kan redusere allergi, prøves på innsektsbitt og som insektsmiddel. Det er også en olje som kan bidra til å øke blodtrykket.


Blue tansy eterisk olje kan være en bidragsyter til å roe ned et bekymret sinn, gi selvtillit og entusiasme i livet.


OBS! doTerras olje er av arten Tanacetum annuum. Ikke å forveksle med Tanacetum vulgare som inneholder høye konsentrasjoner av Tujon som kan være giftig.


Blå reinfann hjelper på negative følelser som konstant utsettelser, motstå endringer, være uinspirert, utmattet, apati og selvsabotasje. Den kan støtte positive egenskapene som å være inspirert, ta initiativ, engasjement, responsiv, energisk, motivert, målrettet og å ta ansvar.


Test denne oljen om du ønsker noe! Oljen kan være en støtte til å tørre å drømme og å gå for drømmene dine!


Comments


bottom of page