top of page

Astrologi & eteriske oljer


Skrevet av @thelatehippie


Astrologi og eteriske oljer? Kan det være en greie? Altså, stjernetegn og naturens dråper? Er det noe å hente der da? Ja, det er det faktisk!


Jeg oppdaget vel astrologien og eteriske oljer omtrent samtidig, for et par år siden. Det skulle ta litt tid før jeg koblet de to tingene sammen, ihvertfall til det enkelte stjernetegn.


Men selv om eteriske oljer gjerne først og fremst brukes i tilknytning til fullmåne og nymåne, som en del av et månerituale, er det så absolutt mulig å utvide horisonten. Ihvertfall i min verden.


Astrologi er nok for mange litt sånn tøys og tull i ukebladene og myten om den gærne dama med bustete hår og krystallkule. Det tenkte nok jeg også. Men selv om jeg har fått rosa hår etter at jeg ble astrolog, til noens glede og andres forferdelse, er jeg definitivt ingen spåkone. For jeg er utdannet innenfor anvendt astrologi, der vi ser på hvordan vi kan bruke horoskopet som et av flere verktøy for selvutvikling. Så jeg er vel sånn sett mer en "kosmisk" coach. For astrologi er nemlig en alternativ, ja, men likevel veldig spennende måte å lære om våre personlighetstrekk, om hva som gjør oss til dem vi er. Jeg er så heldig å få lov til å hjelpe kundene mine å legge et astrologisk puslespill som kan bidra til økt selvinnsikt, eierskap til hvem vi er på godt og vondt, og det å gi oss selv slingringsmonn og et klapp på skulderen.


Et horoskop er ikke ment å definere alt det som gjør oss til oss, men det kan likevel fungere som et verktøy på veien mot bedre selvinnsikt og egenpleie. Og det samme kan vi si for eteriske oljer. I flere århundrer har folk brukt disse oljene som en støtte for både kropp og sjel for å leve et sunnere og mer harmonisk og balansert liv. Ulike eteriske oljer støtter mange ulike symptomer, plager, følelser. Det er når vi kobler symptomene til stjernetegn at det blir skikkelig gøy!


Hvert stjernetegn, eller soltegn som astrologien kaller det, har visse typiske karaktertrekk, noen er positive og andre klart mer utfordrende eller krevende. Væren er en utålmodig kriger, Jomfruen en engstelig perfeksjonist, Skorpionen en dyp sannhetssøker med behov for kontroll mens Vannmannen bare er annerledes, rett og slett. Noen av de typiske egenskapene fører gjerne også med seg fysiske symptomer. Væren får ofte hodepine, Jomfruen har gjerne angstrelaterte plager, Skorpionen bærer på mye uforløst frykt mens Vannmannen har behov for en oppløftende boost. Det betyr selvfølgelig ikke at disse plagene eller behovene er eksklusive for disse stjernetegnene, men mer at vi kanskje finner dem oftere hos visse tegn enn andre. Og ved å lære mer om trekkene for hvert tegn kan vi finne eteriske oljer som kan dyrke frem styrken og bidra til å dempe både følelsesmessige og fysiske plager.


Peppermynte og Rosmarin kan være gode løsninger for Værens ildfulle natur og stressrelaterte plager. Roman Chamomile og Melissa kan dempe Jomfruens engstelse med sine beroligende egenskaper. Både Lavendel og Frankincense kan hjelpe Skorpionen å finne ro og gi slipp på frykt. Og sitrusoljer som Sitron, Villappelsin og Lime kan gi Vannmannen en liten boost samt bidra til mer positiv tenkning. Så selv om astrologi og eteriske oljer ikke synes å ha mye til felles sånn ved første øyekast, så kan de altså forenes på en nyttig og spennende måte dersom vi vet hvordan vi skal gjøre det.


Som astrolog har jeg naturlig nok mer kunnskap om stjernetegn enn om de ulike oljenes egenskaper, men det er der Linda kommer inn. Og sammen har vi tenkt å gi dere anledning til å lære mer om begge deler. Altså både om hvordan dere kan lære mer om eget horoskop og hvilke eteriske oljer som kan passe dere best fra et astrologisk ståsted. Så hvis du er nysgjerrig på eteriske oljer eller allerede bruker dem, og har lyst til å finne ut mer om ditt eget astrologisk puslespill, bør du absolutt melde deg på vårt gratis webinar der vi kommer til å snakke om hva vi planlegger for våren 2022. Dersom det høres interessant ut, meld deg på

nå!


Comments


bottom of page