top of page

Ingefær eterisk olje (ginger)


doTERRA sin ingefær eteriske olje utvinnes i Madagaskar ved dampdestillasjon og har en varm, søt, skarp og krydret duft, som er både oppløftende og energigivende, men samtidig lindrende og avslappende.


Historisk bruk

Et anerkjent krydder i gamle dager. Det er anerkjent for sin gode effekt på fordøyelsessystemet. Ingefær ble brukt i pepperkaker for mer enn 4000 år siden i Hellas. I egyptisk mat ble ingefær brukt for å avverge epidemier. Romersk vin inneholdt ingefær på grunn av dens kraftige virkning som afrodisikum. Brukes i indisk te for å berolige en opprørt mage. Brukes i kinesiske styrkedrikker for å styrke hjertet og lindre hodepine. Ingefær ble også brukt på Hawaii for å gi duft til klær, i matlaging og for å kurere fordøyelsesbesvær. Befolkningen på Hawaii tilsatte også ingefær i sjampo og massasjeoljer.


Ingefær brukes mye i asiatisk matlaging og har en sterk, pikant smak når den brukes som krydder. I vestlig tradisjon er det mest vanlig å bruke ingefær i søtsaker som pepperkaker og ingefærsnaps.


Når den eteriske oljen Ginger påføres huden, gir den huden en varmende følelse og kan virke lindrende på ømme og stive muskler og ledd.


Ved ulike typer smerter så prøv å ta den direkte på der det gjør vondt


Forslag til topisk bruk:

-påfør en til to dråper, sammen med en baseolje, på ønsket område

-smør over nedre del av magen for en lindrende massasje


Innvortes bruk av Ginger er mest kjent for å hjelpe på fordøyelsen og virker lindrende ved tilfeldige fordøyelsesbesvær og kvalme. Magesår..

Ingefær støtter også nervesystemet.Forslag til innvortes bruk:

-tilsett en dråpe ingefærolje i kald eller varm drikke (obs ikke for varm, da mister oljen sine gode egenskaper), eller evt i en kapsel sammen med f.eks kokosolje eller olivenolje

-bruk oljen i matlaging eller bakst


Luktens virkning kan fremme fysisk energi, kjærlighet, penger og mot.


Forslag til aromatisk bruk:

-ha noen dråper i diffuseren

-på lange bilturer kan man ta en dråpe ingefærolje i håndflaten og puste inn eller helle litt olje på en bomullsdott og legge den i koppholderen


Bruk:

-kan brukes topisk, aromatisk og innvortes


Emosjonelt

Når sorgen har passert sjokkstadiet og du har klart å prosessere tapet, kan du oppleve følelsen av å være uinspirert, utbrent, tom for energi og "stucked". Her kan ingefæroljen hjelpe deg, oppmuntre deg til å komme tilbake til livet og prøve igjen.
Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page