top of page

Basilikum eterisk olje kan være en støtte om du ofte føler deg slitenBasilikum er et kulinarisk "må-ha" som har blitt brukt til å forbedre smaken av mat fra kulturer over hele verden. Denne urten er en del av myntefamilien og er flott for å tilføre en frisk, urtesmak til kjøtt, pasta og hovedretter. Selv om basilikumolje er kjent for sine kulinariske fordeler; den har også en rekke bruksområder for både sinnet og kroppen. Basilikumplanten og basilikumoljen er rik på linalool, et naturlig forekommende kjemikalie, som er gunstig for å redusere følelsen av spenning når den påføres tinningene og redusere angstfølelsen når den spres. Å bruke basilikumolje i diffuseren kan også bidra til å fremme en følelse av mental årvåkenhet og fokus. Denne godt avrundede eteriske oljen er et flott tillegg til et kjøkken, studieområde, kontor eller reiseveske for bekvemmelighet på farten.Når du kjøper eteriske oljer, er det avgjørende å sørge for at du får oljer som er rene og potente. Når du kjøper rene og potente oljer, tillater du deg selv å motta de fulle fordelene med eteriske oljer. Mange oljer som er tilgjengelige for kjøp i dag er fylt med tilsetningsstoffer og forurensninger, som reduserer effektiviteten til eteriskee oljer betydelig. DoTERRA vet imidlertid hvor gunstige eteriske oljer kan være når de er rene og har en sterk styrke; det er derfor oppdraget til doTERRA er å lage eteriske oljer av høy standard. De produserer eteriske oljene av høy kvalitet gjennom riktige ekstraksjonsmetoder og CPTG-sertifisert Pure Tested Grade™-protokoll. Denne protokollen sikrer at hver batch av eteriske oljer går gjennom strenge tester for å garantere at oljene er potente og fri for skadelige forurensninger, slik at kundene våre kan få mest mulig nytte og bruk av doTERRA eteriske oljer de kjøper.


Basilikumolje bruksområder og fordeler

Etter en aktiv dag med sport eller annen aktivitet, påfør noen dråper basilikumolje på de områdene av huden din som du føler kan virke beroligende. Ved å gni basilikumolje inn i huden på disse områdene, vil huden din oppleve en avkjølende følelse som er perfekt for å slappe av kroppen din etter en aktiv dag. Basilikumolje fungerer som et kraftig kjølemiddel for huden og kan gi en følelse av lettelse når du trenger det mest.

Å bruke basilikumolje i diffuseren har mange kraftige fordeler og kan brukes til å forbedre en rekke forskjellige situasjoner. Basilikumolje har evnen til å fremme en følelse av mental årvåkenhet og redusere engstelige følelser når den spres. Prøv å ta med deg diffuseren og basilikumoljen for å jobbe med deg og spre den deretter når du føler deg anspent eller er på slutten av en lang arbeidsdag og søker en følelse av lettelse. Hvis du eller noen du kjenner har problemer med å fokusere når du studerer eller leser, spre basilikumolje for å fremme en følelse av fokus og mental årvåkenhet.


Hvis du leter etter en flott blanding av basilikumolje, prøv å kombinere lime, bergamott og peppermynte med basilikum. Denne blandingen vil ikke bare gi deg fordelene med basilikumolje, den vil også gi deg en oppkvikkende aroma som vil positivt påvirke humøret ditt med stimulerende og forfriskende egenskaper.Etter en lang dag, hvilken bedre måte å slappe av enn med en lett massasje med basilikum eterisk olje? Tilsett basilikum og wintergreen sammen med en bærerolje. Bruk denne blandingen og masser den på baksiden av nakken eller få en venn til å hjelpe. Denne blandingen vil hjelpe til med å lindre stress og gi en avslappende opplevelse. De naturlige komponentene i basilikumolje vil bidra til å fjerne følelsen av spenning og fungere som et kjølemiddel for huden.

Ubehagene som følger med en menstruasjonssyklus kan forårsake intense smerter og muskelkramper som noen ganger kan hindre normal daglig aktivitet. For å lette noen av effektene av menstruasjonssyklusen, legg en dråpe basilikumolje i en Veggie-kapsel og ta den innvendig for å gi beroligende støtte under en menstruasjonssyklus. Basilikumolje er en kraftig olje når det kommer til feminine ubehag. Ved å bruke passende mengder basilikum innvortes, kan oljen bidra til å minske den månedlige uroen og kan hjelpe til med å få kvinner på beina igjen og nyte sine vanlige rutiner.

Basilikumolje er en fantastisk måte å krydre en rekke måltider - spesielt italienske måltider. Fra kremet pasta til favorittorzottoen din, ikke glem å legge til et urtekick ved å inkorporere basilikumolje i dine italienske retter. Basilikumplanten er en ofte brukt urt i matlaging på grunn av dens smakfulle fordeler. Ved å tilsette en dråpe basilikumolje til måltidene dine kan du lage et kulinarisk mesterverk som vil være velsmakende og forfriskende.


I italiensk kultur ble basilikum brukt som et tegn på kjærlighet. Å plassere en krukke med basilikum på en balkong gjorde at en kvinne var klar for at frieren hennes skulle komme. Hvis mannen kom med en kvist med basilikum, ville kvinnen bli forelsket i ham. Å ha på seg basilikum på personen betydde at en mann hadde alvorlige hensikter med en kvinne han fridde til.


Føler du deg ofte sliten? Du kan prøve å smøre basilikum eterisk olje jevnlig over binyrene, og bruk den innvortes via mat eller en kapsel. Se hva som skjer når du gjør dette fast over en periode.

Plantebeskrivelse


Basilikum er en flerårig plante som er en del av familien Lamiaceae (mynter). Det finnes mange forskjellige varianter av basilikumplanter, og de dyrkes vanligvis for bladene deres, som brukes som urter. Disse basilikumbladene er ovale og er enten grønne eller lilla. Basilikumbladene grener fra en enkelt stilk som også produserer klynger av hvite blomster på spissen. Bladene til basilikumplanten kan bli opptil 3–11 cm lange og planten som helhet kan bli 30–130 cm høy.2


Hva er fordelene med basilikum eterisk olje?

Basilikumolje kan bidra til å fremme fokus, berolige huden, redusere angstfølelser og tilfører smak ved matlaging.


Kjemi av basilikum eterisk olje

Kjemisk hovedkomponent: Linalool


Hva brukes basilikum eterisk olje til?

Mange bruker basilikumolje til ting som å lage mat, redusere angstfølelser og fremme fokus.


En av Basilikum eteriske olje sine mest fremtredende kjemiske komponenter er linalool. Linalool er et naturlig kjemikalie som finnes i en rekke planter og blomster. Høyt innhold av linalool i både planter og blomster har den unike evnen til å hjelpe til med å slappe av sinnet og kroppen, spesielt når den er konsentrert til en eterisk olje. Linaloolen som finnes i basilikumplanten og basilikum eteriske olje er kjent for sin evne til å redusere følelser av spenning og tristhet ved inntak. Forskere i Mexico City fant nylig at linalool påvirker det monoaminerge systemet i hjernen, som inkluderer slike kjente nevrotransmittere som serotonin og dopamin, og adrenalin/noradrenalin adrenerge systemet. Linalool er ekstremt effektivt på disse nevrotransmitterne fordi det virker på flere reseptorer i dette monoaminergisk system. Når stoffer som linalool retter seg mot flere reseptorer, er de mer potente og varer lenger enn molekyler som kun retter seg mot én reseptor. Fordi linalool støtter hjernekjemibalansen i disse reseptorene, kan det være med på å redusere triste følelser. Det høye linaloolinnholdet i basilikumplanter og basilikumolje gir en flott naturlig løsning for å balansere humør og redusere triste stemninger.


Oljer som blander seg godt med basilikum eterisk olje

Basilikumolje blander seg godt med bergamott, lavendel, merian, geranium, peppermynte, sedertre, salvie, ingefær, grapefrukt og sitron eteriske oljer for å spre.


Advarsler

Mulig hudfølsomhet. Oppbevares utilgjengelig for barn. Hvis du er gravid, ammer eller under en leges omsorg, kontakt legen din. Unngå kontakt med øyne, indre ører og sensitive områder.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page