top of page
Abstract Vann

Elementtest

Litt historie

 

Universet ble skapt med utgangspunkt i de fire elementene vann, luft, jord og ild. Grunnlaget for alt rundt oss er dannet ut i fra disse elementene, vår eksistens er vevet sammen på den måten, og ja, også du! Kanskje er det derfor de har en sånn innvirkning på deg og livet ditt? Gjennom århundrer har både vitenskapsfolk og filosofer grublet over hvordan universet ble til. De er ihvertfall enige om at disse fire elementene er sentrale. Du og jeg, alle dyr, trær, fjell, elver, skyer, stjernene på himmelen, alt er skapt av en unik balanse mellom disse fire elementene i større eller mindre grad. Og det danner også utgangspunktet for hvordan vi ser på elementene gjennom astrologien. I moderne tider har det dukket opp mange teorier og ritualer om hvordan vi skal forholde oss til elementene, og det kan være vanskelig å skille mellom de ulike synene. Hvis vi ser tilbake i historien vil vi se at de fire elementene og deres balanse går igjen i mange kulturer og spirituelle tolkninger. Mens Buddha snakker om de fire edle sannheter, snakker indianerne om de fire retninger, og de fleste tolkninger ser ut til å ta utgangspunkt i den samme arketypen. I astrologien bygger de fire elementene på mange måter en bro mellom den gamle visdom og nåværende kunnskap, og vi bruker det for å lære mer om hvordan personligheten vår kan preges av hva slags elementer vi er satt sammen av.

Elementene i astrologien

 

All astrologi tar utgangspunkt i de fire elementene. Det er ved å forstå elementene som de gamle vise begynte å se for lenge, lenge siden, at vi klarer å se et større bilde og legge sammen to og to om den menneskelige karakter. Vår personlighetstype er satt sammen av en eller flere elementer. Alle har sin egen unike miks, som bidrar til å forklare hvorfor vi er så ulike. Når vi begynner å forstå hvordan elementene er med på å forme våre tanker, vår oppførsel og våre følelser, åpner vi døren til en dypere og mer innsiktsfull forståelse av oss selv og dem rundt oss.

 

En person kan ha en overvekt av noen elementer, men mangler andre. Si for eksempel at en person har masse ild, men mangler vann. Meg, faktisk. De kan ha mye energi og lidenskap, men slite med å følelsesmessig forstå menneskene rundt dem. En som har mye luft, men mangler jord kan ha massevis av nye ideer og prosjekter, men klarer ikke å levere noen av dem. Din personlighet er påvirket av de elementene som dominerer, men like mye av det elementet du eventuelt mangler. Ved å finne ut hvordan elementene er satt sammen hos deg og hva du mangler, kan du lære mye om hvorfor du er som du er. Du kan også lære deg mer om hvordan du kan dyrke frem mer av det elementet du mangler for å skape mer balanse i personligheten din ved å jobbe med de egenskapene dette elementet representerer. Det er dette vi skal se nærmere på i denne workshopen. Dette har ikke nødvendigvis noe med stjernetegnet ditt eller horoskopet ditt å gjøre, men er heller en form for elementbasert personlighetsanalyse. For å ta enda et eksempel. Hvis du mangler vann, kan du kanskje synes at det er vanskelig å finne empati for andre menneskers følelser. For å dyrke dette manglende elementet, kan du bruke tid for å dyrke frem din egen empati, ved å se rørende filmer, lese bøker som rører deg. Hvis du mangler luft kan du finne det vanskelig å kommunisere effektivt, og for å dyrke frem dette kan du ta et kurs i kommunikasjon eller utfordre deg selv i sosiale medier. Mangler du jord er du kanskje litt uorganisert. Da kan et fokus være å skape mer orden rundt deg, både hjemme og på jobb. Hvis det er ild du mangler, føler du kanskje at du mangler energi og at du sliter med besluttsomhet. Da er det viktig å fokusere på å gjøre ting du synes er gøy, som en ny hobby for å skape en ny lidenskap. 

 

Når du forstår elementene og de karaktertrekkene de representerer og hvordan dette kan påvirke deg, får astrologi en ny mening. Det er som du plutselig ser deg selv i et nytt lys. Du finner mer fred med dine egne egenskaper samt dem rundt deg, du forstår kanskje dem kanskje bedre. Plutselig gir det mening hvorfor noen blir stille når de er lei seg eller hvorfor noen er hissigpropper. Denne kunnskapen er som nøkkelen til sjelen og du vil aldri se på noen igjen uten samtidig å ville gjette hvilke elementer som er dominerende og hvilke som mangler.

Ta Elementtesten vår
1. Jeg gråter lett
3. Jeg blir stille når jeg er opprørt
5. Jeg nedprioriterer meg selv
7. Jeg er en privat person og setter pris på egentid
2. Jeg er sentimental (liker å lagre sentimentale ting)
4. Jeg bruker magefølelsen iforhold til folk
6. Jeg har en tendens til negativt selvsnakk
8. Jeg kan være overfølsom (hypersensitiv), følelsesmessig eller fysisk
9. Jeg er fasinert av det overnaturlige
10. Musikk er nødvendig i livet mitt
11. Jeg finner lett ord og andre anser meg som snakkesalig
13. Jeg fyller inn eller fullfører folks setninger
12. Jeg liker å se på folk og stille spørsmål
14. Jeg observerer og analyserer mennesker
15. Jeg blir lett lei av folk og vil gå videre
17. Jeg blir lett distrahert av ekstern stimulans
19. Jeg glemmer ofte hvor jeg legger ting
21. Å spare penger er viktig for meg
23. Jeg rydder når jeg er lei meg
25. Jeg elsker å spise og jeg er sensitiv ovenfor smaker og lukter
27. Å være i naturen er viktig for meg
29. Folk kan stole på meg og anser meg som pålitelig
31. Jeg trives med trening og å bruke kroppen på fysisk energi
33. Jeg har masse energi og er entusiastisk og lidenskapelig
35. Det er lett for meg å le og finne gleden i livet
37. Jeg inspirerer andre til å handle
39. Jeg kan være livet til en fest
16. Det er lett for meg å huske tall og detaljer
18. Jeg endrer planer/retninger lett
20. Harmoni er avgjørende, selv om det koster mye
22. Andre anser meg for å være praktisk og forankret
24. Jeg er grundig og bevisst når jeg jobber
26. Jeg foretrekker å ha kontroll
28. Jeg er målrettet og får resultater
30. Jeg er treg til å forandre meg
32. Jeg er frittalende og sier ofte ting som får meg i trøbbel
34. Folk vil gjerne at jeg skrur ned volumet eller synes jeg er for intens
36. Jeg er dypt opptatt av filosofi og/eller spiritualitet
38. Folk blir sinte på meg - sinne kan være enten mitt eget eller andre`s.
40. Jeg kjemper for de underlegne og/eller elsker å krangle og debattere

Takk for innsendingen din!

bottom of page